dimarts, 24 de març del 2009

Word

En la setmana del 10 de març vam fer una sessió que tractava sobre la utilització del Word. Aquesta sessió va consistir en modificar un text.

La mestra ens va explicar que l’estil és un format predeterminat, podem posar l’estil que vulguem pels títols i el text. I ens va ensenyar a posar un pàgina en blanc en inserir salt de pàgina.

A continuació vam fer un índex amb el text que ens va donar. Per fer-lo, primer posem el mateix estil als títols o subtítols. Un cop ja ho hem fet, en la pàgina en blanc que havíem fet anteriorment, creem l’índex anant a referències, taula de contingut, inserir taula de contingut. Un cop hem seguit aquests passos se’ns crea l’índex automàticament.

En cas de que volguéssim posar títols de més, posaríem l’estil que els correspon i actualitzaríem tota la taula.

Un cop ja està fet tot el treball toca numerar-lo, però no poden aparèixer com a numerats la portada i l’índex. Així que aconseguim això posant-nos a l’últim punt de l’índex i anant a disseny de pàgina, salts de secció, pàgina següent.

Al costat de la tercera pàgina piquem i ens surt vincular a l’anterior, un cop tornem a picar, esborrem les dues primeres numeracions de pàgina i ja ha quedat tot el text numerat excepte la portada i l’índex.

dimarts, 10 de març del 2009

Gravacions i retocs

Per a poder arribar a fer això hem fet servir tres sessions.
Vam començar fent grups i el que havíem de fer era gravar unes frases, en el cas del meu grup, vam decidir gravar les frases d’una cançó.
Començàvem gravant el so al micròfon, sempre que el so d’aquest estigués al màxim.
Un cop començàvem a parlar, havíem de deixar un espai en blanc, al principi i al final, i pel mig, es veien com les ones pujaven o baixaven segons si els sons eren aguts o greus.
Quan ja havíem acabat de gravar ho guardàvem en exportar com a WAV i ho penjàvem al blink.
En el moment que ja ho hem penjat totes les companyes del grup, ens descarreguem els de la resta i amb la doble fletxa movem els sons per tal de que estiguin en ordre. Llavors un cop ja està fet, ho tornem a guardar com ho hem fet anteriorment.
Tot seguit agafem la cançó que volem i la pugem a l’Audacity acompanyada de les gravacions que havíem fet nosaltres.
I retallem les nostres gravacions per tal de que coincideixi amb la lletra de la cançó i la melodia.
Un cop ja l’hem retocada sencera, en els llocs on s’escolta la nostra veu, baixem la cançó per tal de que se’ns escolti millor i on no hi ha les nostres veus la tornem a pujar.
I finalment quan ja estem de tot, ho tornem a guardar.

Modificació d’imatges amb el programa GIMP

En la classe del passat divendres 27 de febrer vam cercar el tema de la digitalització d’imatges i ho vam estar estudiant una mica. Per poder retocar una imatge vam treballar amb el programa anomenat GIMP.
El concepte de digitalització el podria definir com el fet de convertir la informació de la imatge feta amb la càmera, en seqüències numèriques binàries “0” i “1” per a poder ser tractades, darrerament, per un ordinador.
L’exercici que vam fer a classe va consistir en:
Fer-nos una fotografia amb una càmera digital.
Posar la targeta o el cable a l’ordinador i copiar la imatge.
Obrir l’arxiu fotogràfic fet anteriorment amb el programa GIMP.
Comprovar les mides de la imatge feta i retallar la part desitjada, sempre mantenint una proporció determinada.
A continuació escalar la imatge i reduir el nombre de píxels tant d’alçada com d’amplada.
I finalment un cop vam acabar de retocar la imatge la vam pujar al nostre bloc.